Ricinový olej

 

Bezbarvý až světle žlutý ricinový olej se získává z plodů statné byliny skočce obecného zvaného též ricin. Hodí se jak k ošetřování pokožky, řas a vlasů, tak ke vnitřnímu užití pro pročištění organismu. Při kosmetickém použití je dobré jej zředit jojobovým nebo dýňovým olejem pro zlepšení jeho vstřebatelnosti.


Použití v kosmetice :

  • je vhodný k péči o suchou pokožku
  • působí hojivě na pooperační jizvy
  • pomáhá odstranit některé druhy bradavic
  • podporuje regeneraci pokožky
  • účinné jsou rovněž obklady z teplého ricinového oleje přiloženého na bolestivé svaly a klouby
  • Při kosmetickém použití je dobré jej zředit jojobovým nebo dýňovým olejem pro zlepšení jeho vstřebatelnosti

Vnitřní užití:

  • při zácpě, kdy dokáže dobře pročistit střevní trakt. Užívejte pouze vždy malé množství!

Kontakt

Bio Café Elektrárenská 124
Frýdlant nad Ostravicí
739 11
739 458 557 bio-cafe@centrum.cz